Niemann $4 Milyonluk Turnuva İçin Fonları Güvenceye Aldı

GM Hans Niemann, X platformunda yaptığı açıklamada, GM’ler Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana ve Ian Nepomniachtchi ile birlikte 4 milyon dolarlık giriş turnuvasına katılmak için gerekli fonları güvenceye aldığını belirtti. Organizator Wadim Rosenstein, Chess.com’a yaptığı açıklamada, dört oyuncunun da fonlarının güvenceye alındığını ve Niemann’ın imzalı sözleşmesini aldığını, böylece turnuvanın gerçekleşme olasılığının daha yüksek olduğunu doğruladı.

Niemann’ın kişisel web sitesinin açılışıyla birlikte yaptığı tweet, yaklaşık bir ay önce duyurulan 4 milyon dolarlık giriş turnuvasıyla ilgili durumu güncelledi. Oldukça yüksek bahisleri içeren bu alışılmadık format nedeniyle, turnuvanın Kasım ayında gerçekten gerçekleşme olasılığı belirsiz görünüyordu, ancak şimdi biraz daha olası hale geldi.

“Sözleşmeler imzalandı, 1 milyonluk Yüksek Roller turnuvalarında oynayacağım, tüm fonlar güvenceye alındı,” diye yazdı Niemann X platformunda.

Giriş turnuvası, 21 Kasım 2024’te Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılacak. Format, dört oyuncu arasında çift devreli turnuva olup, altı tur hızlı (15+0) oyunlardan oluşacak. Tüm oyuncuların masaya 1 milyon dolar getirmesi gerekiyor; kazanan 2 milyon dolarla ayrılacak. İkinci olan oyuncu 1.5 milyon dolar, üçüncü olan 0.4 milyon dolar (anlaşmada 0.6 milyon dolar kaybedecek) ve dördüncü oyuncu ise 0 dolar alacak, yani tam bir milyon dolar kaybedecek. 100.000 dolar organizatöre gidecek.

Bu dikkat çekici etkinlik, geçen ay sosyal medya platformu X’de Niemann ile WR Group adlı şirketler konglomeratının sahibi iş insanı Wadim Rosenstein arasında yapılan bir konuşmadan doğdu. Rosenstein, geçen yılki WR Masters’ı (Şubat 2023) ve Dünya Hızlı Takım Şampiyonası’nı (Ağustos 2023) Düsseldorf’ta organize etmişti. Aynı etkinliği 1-6 Ağustos’ta Kazakistan’ın Astana şehrinde ikinci kez düzenleyecek ve ayrıca 31 Ekim – 3 Kasım’da Dubai’de ve 14-18 Ekim’de Londra’da iki yeni turnuva düzenleyecek.

Niemann, Londra etkinliği hakkında bilgi istediğinde, Rosenstein giriş formatını önerdi ve Amerikalı GM’yi X platformunda turnuvaya davet etti. Bir hafta sonra, Chess.com’a etkinliği ve oyuncuları doğruladı. Şu an itibarıyla, turnuva dünya şampiyonası maçıyla çakışarak gerçekleşecek gibi görünüyor; GM’ler Ding Liren ve Gukesh Dommaraju arasında 20 Kasım – 15 Aralık 2024 tarihleri arasında planlanıyor.