Jorge Mateo’nun Üçlük Homeri ve Tartışmalı Kararla Orioles, White Sox’u 8-6 Yendi

Jorge Mateo’nun ileri geçiren üçlük homeri ve Baltimore Orioles’in, Chicago White Sox’un son dakikadaki geri dönüş çabalarını boşa çıkarmasıyla Perşembe gecesi 8-6’lık galibiyet elde edildi. Maç, iç saha uçurması ve müdahale çağrısıyla sona erdi.

Dokuzuncu devrenin sonunda 8-2 geride olan White Sox, dört koşu yaptı ve farkı ikiye indirdi.

Birinci ve ikinci kalede koşucularla ve bir out ile Andrew Benintendi, Orioles kısa stopu Gunnar Henderson’a bir pop-up vurdu. İç saha uçurma kuralı uygulandı ve hakemler, ikinci kalede bulunan Andrew Vaughn’un Henderson’a müdahale ettiğine karar verdi. Vaughn out olarak çağrıldı ve maç sona erdi, Chicago’nun geri dönüşü engellendi.

Orioles menajeri Brandon Hyde, birçok kişi gibi son oyunun ne olduğunu merak ettiğini söyledi.

“Açıklama almadım,” dedi Hyde. “Hakemin müdahale çağrısı yaparak koşucuyu işaret ettiğini gördüm. İç saha uçurması olduğunda muhtemelen bir karışıklık var.”

White Sox menajeri Pedro Grifol, itiraz etmek için sahaya çıktı ancak hakemler sahayı terk etti.

Hakem ekibi şefi Adrian Johnson, bir koşucunun bir saha oyuncusuna istemeden temas ettiğinde bile, savunma outu ile sonuçlansa dahi takdir yetkisi olmadığını söyledi.

“Eğer bir saha oyuncusunu vurulmuş topu alırken engelliyorsa, niyet gerekmiyor ve bu müdahaledir,” dedi Johnson, üçüncü kale hakemi Junior Valentine’ın maç sonu çağrısı hakkında. “Müdahaleyi gördüğünüzde, çağrıyı yaparsınız.”

Grifol, maçtan sonra, Henderson’ın pop fly’ı kolayca yakalayabildiği için oyunda herhangi bir zarar olmadığını düşündüğünü söyledi.

“Oyunun çağrılış şekliyle bir sorunum yok. Sadece kuraldan memnun değilim,” dedi Grifol. “(Vaughn) kasten temas etmedi. Gunnar’ın fly topunu yakalamasını engellemeye çalışmıyordu.”

Anthony Santander da homer yaptı ve Adley Rutschmann Baltimore adına üç RBI ekledi, bu da yedi maçlık deplasman gezisinin başında St. Louis tarafından süpürüldükten sonra üç maçlık kayma serisini sona erdirdi.

Dokuzuncu devrede, Chicago’nun ilk altı adamı üssü geçtikten sonra Craig Kimbrel 13 fırsatta 10. kurtarışını yaptı.

Benintendi, Chicago için iki koşu yaptı (15-36) ve bu, takımın ikinci ardışık kaybıydı. White Sox, takımın 123 yıllık tarihinde en kötü 51 maç başlangıcını yaşıyor.

Grayson Rodriguez (5-1), ilk beş devrede üç hit ve her iki Chicago koşusuna izin verdi, beş yürüyüş yaptı ve yedi strike out yaptı.

Santander, Mike Clevenger’dan (0-3) dördüncü devrede solo homer ile başladı ve maçı 2-2 eşitledi. Mateo, sezonun üçüncü homeri ile Orioles’e liderliği kazandırdı.

Baltimore, Rutschmann’ın iki koşuluk bloop single’ı ile öne çıkan üç koşuluk altıncı devre ile güvenli bir farkla öne geçti.

“Kesinlikle büyük bir rahatlama,” dedi Orioles birinci kalecisi Ryan Mountcastle, takımının 13 hitinden dördünü topladıktan sonra. “Bu gece hücum, yapmamız gerekeni yaptı.”

Chicago’nun dokuzuncu devresinde, Tommy Pham bir RBI single yaptı, Vaughn üsler doluyken vuruşla çarpıldı ve Gavin Sheets sağa iki koşuluk bir single yaptı ama geri dönüş başarısız oldu.

Clevinger, 4 2/3 devrede ilk beş koşuyu ve yedi vuruşu vererek ikinci ardışık başlangıcını kaybetti. Beş strike out yaptı ve üç yürüyüş yaptı.