Davis Thompson, John Deere Classic’te Tarihi Zaferle İlerledi

Davis Thompson, uzun zamandır beklediği anı yaşamak için çalışıyordu ve hiçbir şeyin onu durdurmasına izin vermedi – haftanın en iyi skorlarını üreten yumuşak bir golf sahası da, PGA TOUR’da ilk kez kazanmanın baskısı da.

Pazar günü final turuna iki vuruşluk bir avantajla başladı. Altıncı deliğe gelindiğinde, Thompson beş birdie yapmış ve farkı altı vuruşa çıkarmıştı, dört vuruş farkla zafer yolunda ilerliyordu, sonraki üç majöre katılma hakkı kazandı ve John Deere Classic’te en düşük 72 delikli skoru elde etti.

“Her şeyin yolunda gitmesine şükrediyorum,” dedi Thompson, 7-under 64 ile bitirdikten sonra. “Bugün harika bir başlangıç yaptım ve arka dokuzda rahatça ilerleyebildim. İyi bir başlangıç yapmak çok kritikti ve ivmeyi koruyabildim.”

Thompson, ilk delikte 45 ayaklık bir birdie puttu yaparak üç vuruşluk bir farkla öne geçti ve yolun geri kalanında kimse ona yaklaşamadı.

25 yaşındaki Georgia’lı oyuncu, 28-under 256 ile 2018’de Michael Kim tarafından kırılan John Deere Classic rekorunu bir vuruş farkla kırdı.

“Sadece agresif kalmak istedim,” dedi Thompson. “Bugün düşük skorlar olacağını biliyordum çünkü rüzgar biraz azaldı ve koşullar biraz yumuşaktı. Bu yüzden iyi oynamam gerektiğini biliyordum. Neyse ki, birinci delikte harika bir putt yaptım ve ikinci delikte iyi bir vuruşla devam ettim ve topu yuvarlamaya devam ettim.”

Bu zafer, onu önümüzdeki üç majöre, iki hafta sonra Royal Troon’da yapılacak The Open Championship ile başlayarak, dahil ediyor. Ayrıca, gelecek Nisan ayında Masters’ta da ilk kez sahne alacak.

Thompson, 1970’ten bu yana herhangi bir turnuvadan daha fazla bir şekilde, John Deere Classic’te ilk PGA TOUR zaferini kazanan 24. oyuncu oldu.

Son saat, ikinci kim olacağı ve The Open’a katılma hakkı kazanacağı konusunda odaklandı. Bu hakkı, 16. ve 17. deliklerde birdie yapan ve 64 ile bitirmek için 20 ayaktan iki putt ile par yapan Çin Taipei’den C.T. Pan kazandı.

Florida State Üniversitesi’nin yükselen junior oyuncusu Luke Clanton, 18. delikte 25 ayaklık bir birdie puttu yaparak 63 ile bitirdi ve 24 under’a ulaşan ilk oyuncu oldu. PGA TOUR Üniversitesi sıralamasında Stanford’dan mezun olduktan sonra bir numara olan Michael Thorbjornsen, fairway bunker’dan 18 ayağa çıkıp birdie puttu yaparak 63 ile Clanton’a katıldı.

Üçlü ikinci sıra bağlamasında, The Open hakkı dünya sıralamasına göre Pan’a verildi.

“Dürüst olmak gerekirse, tüm seyahat detaylarını son dakikada düzenlemek zor olacak, ama bu iyi bir sorun olacak,” dedi Pan.

Bu arada, Clanton, 1958’de Billy Joe Patton’dan bu yana üst üste iki PGA TOUR onaylı turnuvada ilk 10’a giren ilk amatör oldu. Patton, 1957 Masters ve ertesi yıl U.S. Open’da düşük amatör olmuştu. Clanton, geçen hafta Rocket Mortgage Classic’te 10. sırada yer almıştı.

Clanton’ın son iki haftası profesyonel olsaydı, 804.000 doların üzerinde bir kazanç elde edecekti.

“Geçen hafta oldukça yüksek beklentilerle geldik,” dedi Clanton. “Sanırım bu beklentiyi kesinlikle karşıladım. Tabii ki kazanmak istiyorsunuz. Ama bugün orada yaptıklarım da harikaydı.”