iOS 18 Halka Açık Beta Yayında: Apple’ın Büyük iPhone Güncellemesini Herkesin Öncesinde Nasıl İndirebilirsiniz?

Apple’ın bir sonraki iPhone güncellemesini denemek için sabırsızlanıyorsanız, iyi haber şu ki artık beklemenize gerek yok.

Apple’ın iOS 18 Halka Açık Beta sürümü bugün yayına girdi ve teknoloji meraklılarına büyük güncellemeyi herkesin öncesinde deneme şansı veriyor.

iPhone kullanıcıları, ana ekran özelleştirmesi ve yenilenmiş Fotoğraflar uygulaması gibi neredeyse tüm yeni özelliklere erişebilecek.

Ancak, bu yıl WWDC’de tanıtılan en büyük güncelleme olan Apple Intelligence, bu yılın sonbaharına kadar kullanıma sunulmayacak.

Eğer Apple’ın yazılımındaki yenilikleri herkesten önce görmek istiyorsanız, işte izlemeniz gereken basit adımlar:

iOS 18 Halka Açık Beta Nasıl Kurulur?

‘Beta’, neredeyse tamamlanmış ancak tam olarak halka sunulmaya hazır olmayan bir yazılım parçası için kullanılan bir terimdir.

Apple, diğer birçok yazılım geliştiricisi gibi, beta sürümlerini halka sunarak tam lansman öncesinde hata veya sorunların tespit edilmesini sağlar.

Yazılımı halka açık lansman öncesinde kullanmak için, öncelikle telefonunuzun uyumlu olduğundan ve doğru yazılım sürümüne güncellenmiş olduğundan emin olmalısınız.

İkinci nesil iPhone SE ve sonrasındaki telefonların tamamı, en az iOS 16.4’e güncellenmiş olmaları koşuluyla çalışacaktır.

Telefonunuz uyumlu ve güncelse, bir sonraki adım Apple’ın Beta Programı’na kaydolmaktır. Bu bağlantı üzerinden kaydolabilirsiniz.

Bir Beta Programı hesabı oluşturduğunuzda, şirketin gelişmiş yazılım sürümlerini doğrudan telefonunuza indirmenize olanak tanır.

Beta’yı kurmak istediğiniz cihazda kullandığınız Apple Kimliği ile kaydolduğunuzdan emin olun.

Kaydolduktan sonra, indirmek istediğiniz yazılım sürümüne ait bağlantıya tıklayarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Artık Beta’yı kurmaya hazırsınız. Kullanmak istediğiniz cihazı alın ve Ayarlar, Genel, ardından Yazılım Güncellemeleri’ne gidin.

Daha önce herhangi bir Beta yazılımı kullandıysanız, hemen iOS 18 seçeneğini görmelisiniz.

Görmüyorsanız, Yazılım Güncellemeleri sayfasındaki ‘Beta Güncellemesi’ seçeneğine bakın ve mevcut güncellemeler listesini getirmek için tıklayın.

Ardından, iOS 18 Halka Açık Beta’yı seçin ve tercihinize göre Güncelle veya Bu Gece Güncelle seçeneklerinden birini seçin.