Samsung Unpacked 2024: Galaxy Z Fold 6, Watch Ultra, Galaxy Ring ve Daha Fazlasını Bekleyin

Yaz ayları genellikle teknoloji haberleri açısından sakin geçer, ancak Samsung bu durumu biraz değiştirecek. Bir sonraki Samsung Unpacked etkinliği 10 Temmuz’da Paris’te saat 15:00’te (ET 09:00) gerçekleşecek.

Samsung, bu yılın başlarında Galaxy S24 cihazlarını tanıttı, bu yüzden burada geleneksel akıllı telefon formatının yeni versiyonlarını görmemiz pek olası değil (Samsung’un bu etkinliğe sponsorluğundan dolayı belki de Olimpiyat markalı modeller hariç). Bununla birlikte, Samsung’un en son katlanabilir cihazlarını tanıtma şansı oldukça yüksek. Söylentiler, şirketin yeni bir akıllı saat de tanıtmaya hazır olduğunu öne sürüyor. Ve bu yıl Samsung’un tanıttığı akıllı yüzük de gündemde.

İşte Temmuz 2024 Samsung Unpacked etkinliğinden beklediklerimiz:

Samsung Galaxy Ring

Samsung’un akıllı yüzüğü, şirketin en ilgi çekici yeni cihazı. Bu, Samsung için tamamen yeni bir ürün kategorisi, ancak şirket son birkaç yıldır diğer cihazlarında sağlık ve wellness teknolojisini geliştirerek buna hazırlanıyordu.

Samsung Galaxy Ring’in “Ağustos ayında veya civarında” piyasaya çıkması bekleniyor, bu yüzden bu cihazın Unpacked’de tanıtılmaması daha büyük bir sürpriz olurdu. Ocak ayındaki Unpacked’de ilk olarak tanıtılan bu giyilebilir cihaz hakkında Samsung Şubat ayında daha fazla detay verdi. Galaxy Ring, platin gümüş, altın ve seramik siyah olmak üzere üç renkte ve çeşitli boyutlarda sunulacak.

Yüzük, uyku takibi için kalp atış hızı, hareket ve nefes ölçümlerini yapacak. Ayrıca doğurganlık takibi desteği de bekleniyor. Galaxy Ring, Galaxy Watch ile eşleşebilecek, bu nedenle her iki cihazı da takarsanız daha doğru sağlık verileri elde edebilirsiniz.

Elbette, Galaxy Ring Galaxy telefonlarla uyumlu olacak, ancak Samsung diğer Android telefonlarla da çalışmasını sağlamaya çalışıyor. Şubat ayı itibariyle, iOS uyumluluğu henüz belirlenmemişti, bu yüzden rakip cihaz Oura, birçok iPhone kullanıcısı için tercih edilen seçenek olarak kalabilir. Bununla birlikte, şirketin bazı akıllı saatleri belirli iPhone’lar ve Samsung dışı Android telefonlarla uyumlu.

Samsung, Galaxy Ring’in kesin çıkış tarihi ve fiyatını henüz açıklamadı. Ancak bu bilgilerin neredeyse kesin olarak Unpacked’de açıklanması bekleniyor.

Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6

Yılın ikinci yarısına ve (kuzey yarımkürede yaz yeni başlamış olsa da bunu yüksek sesle söylemeyin) tatil alışveriş sezonuna girerken Samsung’un yeni katlanabilir cihazlarını tanıtma zamanı geldi. Unpacked’de Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6’yı görmemiz oldukça muhtemel.

Güncellemelerin nispeten küçük olması bekleniyor. Söylentiler, Z Flip 6’nın pil kapasitesinde 4,000 mAh’a mütevazı bir artış, RAM’in 12GB’a çıkarılma seçeneği ve Snapdragon 8 Gen 3 çipseti alacağını öne sürüyor. Kamera yükseltmeleri de muhtemel görünüyor, Samsung’un Galaxy S23 ve Galaxy S24’te gördüğümüz 50MP kamerayı Z Flip 6’ya getirdiği söyleniyor.

Amiral gemisi katlanabilir cihaz Galaxy Z Fold 6’ya gelince, geçen yılın modeli ile aynı boyutta ekran ve kalınlığa sahip olması bekleniyor. Kapak ekranı, daha iyi dayanıklılık için Corning Gorilla Armor ve yansımayı önleyici teknolojiye sahip olabilir.

Kameraların yükseltilmesi beklenmezken, pil kapasitesinde çok küçük bir artış olabilir. Snapdragon 8 Gen 3’e bir çipset yükseltmesi olması muhtemel.

Bu arada, her iki cihazın da geçen yılın modellerine kıyasla 100 dolarlık bir artış aldığına dair bir sızıntı var. Bunun doğru olup olmadığını öğrenmek için Unpacked’e kadar beklememiz gerekecek.

Ayrıca, daha premium bir Galaxy Z Fold 6 Ultra ve her iki katlanabilir formatın da ince versiyonları hakkında bazı söylentiler var. Ancak, bunlar Galaxy S25 serisi ile birlikte 2025 başında gelebilir. Temmuz Unpacked etkinliğinde yer alırlarsa, büyük olasılıkla sadece bir tanıtım olacaktır.