Samsung Galaxy Z Flip 6 ve Fold 6 Tasarımları Yanlışlıkla Açığa Çıktı

Samsung, Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6’nın olası resmi duyurusuna yaklaşık bir ay kala, bu cihazların tasarımlarını kazara açığa çıkardı. Bu, Galaxy S24 Ultra’ya benzer bir tasarım dilini doğruluyor.

Samsung’un Web Sitesi Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6 Tasarımlarını Açıkladı

Bazı dikkatli Samsung hayranları, şirketin Kazakistan web sitesinde yanlışlıkla yayınladığı pazarlama görüntüsünde Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6 tasarımlarını fark etti.

Görüntüde görülebileceği üzere, Galaxy Z Fold 6’nın kenarları Galaxy S24 Ultra’ya benzer bir tasarıma sahip. Keskin kenarlar ve daha az kavisli köşeler dikkat çekiyor. Görüntüde ayrıca Galaxy AI’dan bahsediliyor, ki bu oldukça mantıklı, çünkü eski Galaxy S ve Galaxy Z serisi cihazlar zaten One UI 6.1 güncellemesini almış durumda.

Galaxy Z Fold 6’nın üçlü kamera kurulumu, geçen hafta Ice Universe adlı tanınmış bir sızıntıcı tarafından ortaya çıkarılan tasarımla da uyuşuyor. Telefonun üst kısmında, Galaxy S24 Ultra ve Galaxy A55’e benzer şekilde, slot şeklinde bir hoparlör bulunuyor.

Galaxy Z Flip 6’nın ise beklenildiği gibi büyük bir kapak ekranı ve çift kamera kurulumu var. Cihazın 50MP sensörlü bir birincil arka kameraya sahip olacağı bildiriliyor. Telefonun hala 3.4 inç OLED kapak ekranı ve 6.7 inç iç katlanabilir ekrana sahip olacağı söylentileri dolaşıyor. Ancak, biraz daha büyük (muhtemelen 4,000mAh) bir batarya ile geleceği öngörülüyor.

Hem Galaxy Z Flip 6 hem de Galaxy Z Fold 6’nın katlanabilir ekranlarında daha az belirgin bir kat izi olduğu iddia ediliyor. Her iki telefon da Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisini kullanıyor. Muhtemelen kutudan Android 14 tabanlı One UI 6.1.1 yazılımıyla çıkacaklar. Her iki cihazın da yedi yıl boyunca Android OS ve güvenlik güncellemeleri vaat edeceği tahmin ediliyor.